Şekerpare

 Şerbetli tatlıların hepsi benim için başka :) Küçüklüğümden beri annemin şekerparesini çok severim.Şekerparenin bir sürü çeşidi olsa da ben en çok irmikli ve hindistan cevizli olanı seviyorum.İçine koydugunuz çok az miktarda ki hindistan cevizi çok güzel bir hale getiriyor.Denemediyseniz mutlaka deneyin :) Bayram öncesi belki bir seçenek olur size :)





Malzemeler :

  • 250 gr tereyağı/margarin (oda sıcaklığında,ben tereyağ kullandım)
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta (1 tanesini sarısı üstüne sürülecek)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlıkaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı un kullandım,hamuru ele yapışmayan yumuşak kıvam olmalı)


Şerbeti İçin :
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon




İlk önce şerbeti hazırlayın. Şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu yavaşça ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. Tepsinize yağlı kağıt koyun ve dizin.Birbirine 2 parmak mesafeli yapın,çünkü hamurlarınız kabaracaktır. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökün. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.


Afiyet olsun :)

0 yorum :

Yorum Gönder