Biz bağımlısı olduk :)
Malzemeler :
- 250 g kadayıf
- Tereyağ
- 250 g tuzsuz eritme peyniri (künefe peyniri,mozarella,dil peyniri,kaşar peyniri)
- 2, 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3,4 damla limon suyu
Tavanızı yağlayın ve künefenizi iyice didikleyin,bu sayede tüm küçük alanlar dolucak 1 parmak kalınlığında kadayıfınızı koyun ve iyice bastırın ben kase ile bastırmayı tercih ettim.
Peynirinizi koyun (dil peyniri kullandım) ve üstüne yine aynı şekilde koyup,iyi bir şekilde bastırın.
En küçük ocakta kısık ateşte 5-6 dk pişirin daha sonra arka ön yaparak çevirin diğer tarafınıda pişirin.
Künefeniz sıcak,şerbetiniz oda ısısında olacak.Çok fazla ıslatmayın 1,2 kepçe dökmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder