

Pandispanyası İçin :
5 büyük yumurta (büyük olması önemli yaklaşık 65-70 gr)
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin :
2 paker Dr.Oetker Kakaolu Pasta Kreması (paketin arkasında yapılışa göre yapınız)
İçi İçin :
2 Paket sütlü çikolata
1 kase antep fıstığı
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.Dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle aklarına sarılarından bir damla bile gelmemeli,yoksa kabarmayacaktır.Yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ve şekerin yarısı ile köpük kıvamına gelene dek 5 dakika ilk önce yavaş daha sonra hızlı devirde çırpın.
Ayrı bir kaba aldığınız sarıları da kalan şeker ile çırpın,krem rengine dönünce ip kadar ince bi şekilde sıcak suyunuzu ekleyip bir taraftan çırpın.Eğer birden eklerseniz yumurta sarılarınız ısıyla beraber pişecek ve pandispanyanız yumurta kokacaktır.Sıvıyağı,kakao,vanilyayı da (eleyerek) karışıma ilave edin.
Ardından yumurta sarılarına un,nişasta,kabartma tozu eleyerek yumurta sarılarının olduğu yere ekleyin,çırpıcı ile çırpın.(Bu önemli püf noktasını atlamayınız,çünkü undaki gluteni ortaya çıkarmamak için unu ekledikten sonra kek ve ya pandispanya yaparken mikser ve benzeri kullanmayınız.)
Daha sonra yumurta aklarını 3 seferde yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyin,bu aşamada kesinlikle çırpmayın,karıştırmayın.Alttan üste doğru katlayarak hamurunuza yediriniz.Dikkat etmeniz gereken nokta kabarttığınız köpüğü söndürmeden yedirmek,işlem bitene dek tekrarlayınız ve önceden ısıtılmış 175derecelik fırında hiç ama hiç beklemeden direk hamurunuzu fırına atın ve 45-55 dakika fırınlayın.
(Kelepçeli kalıbınız varsa onda pişirin,fakat pandispanya hamurunuz çok kabaracağı için, fırın kağıdı kesip yanlarına doğru dikey bir şekilde koyup yükseltin)
İlk 30 dakika hiç kapağını açmayın,yoksa kabaran kekinizin ortası çökecektir.50 dakikayı geçtikten sonra kürdan yardımıyla pişip pişmediğinizi kontrol edin ve piştikten sonra çıkarın.
*Kesmek için iyice soğumasını beklemeniz gerekiyor.
Kabaran hamurunuzu keskin bir sağlam ip yardımı ile bir kişiden yardım alarak 3 e bölünüz.
Ardından pastanız ve kremanız tamamen soğuduğunda aralarına pasta kreması sürün,çikolata ve antep fıstıklarını ekleyin,tekrardan pandispanyanızı koyun.3 katıda bu şekilde yaptığınızda kremanızla bir spatula yardımıyla güzelce sıvayın.Şeker hamuruyla kapalamaycaksanız pürüzsüz hale getirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
(Fotoğraflarda benimki şeker hamuruyla kaplı üstündeki Siyah Angry Bird kuşunun siyah şeker hamuru :)
0 yorum :
Yorum Gönder