Sebzeli,Enginarlı Lazanya

Enginarı zeytinyağlı yemekten sıkılanlar,enginar yemeyen çocuklara sevdirmek isteyenler için yazdığım enginarlı lazanya tarifini bir kez denedikten sonra vazgeçilmeziniz olacağına eminim.
Çok besleyici ve bir o kadar da lezzetli  :)






Malzemeler :

10 yaprak lazanya
2 adet enginar (küp küp doğranmış)
5 yemek kaşığı bezelye (haşlanmış)
1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 tutam taze kekik,pul biber
Tuz,karabiber


Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 çimdik muskat rendesi
Tuz,karabiber

Üzeri İçin :
1 kase kaşar rendesi

Bir tavaya dibini kaplayacak kadar yağ koyun,küp küp soğanları,daha sonra ince ince doğradığınız enginarları,havuçları ilave edin,haşlanmış bezelyeleri ekleyip,söyle bir karıştırın.Baharatları ilave edin.

Daha sonra beşamel sos için bir sos tavasına tereyağ ve unu ekleyip kavurun,unun kokusu çıktıktan sonra sütü aza azar ekleyin,karıştırarak yedirin,daha sonra süt bitene kadar bu işlemi tekrar edin.Pürüzsüz beşamelin tek püf noktası bu nokta.Eğer pürüzsüz olmazsa da yapacağınız tek şey rondodan bi geçirin.



Daha sonra hazırladığınız sebze sotesiyle beşamel sosunuzu karıştırın.

Lazanya yapraklarınızı kaynar suda 3-5 dakika bekletin.

Büyük 1 karışa 1 karış borcamı yağlayın ardından lazanyalarınızı süzüp koyun,daha sonra beşamelli sebze sotenizi koyun,1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin,lazanyalarınızı bu sefer koyduğunuz şeklin tam tersi şekilde koyun,yani artı (+) olacak şekilde olmalı,çünkü piştikten sonra keserken aynı şekilde koyulduğu için malzemeniz arasından akacaktır.Malzemeleriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

En üstte geldiğiniz de kaşar rendesi koyup,lazanyalarınız üstünde yazan süre ve dereceye göre fırınlayın.Benimkinde 200 derece 20dk yazıyor.

Afiyet olsun :)



0 yorum :

Yorum Gönder