
Enginar ne kadar lezzetli bir sebze olsa da,akşama enginar var denildiğinde çocukların kabusu haline gelen bu sebzeyi sevdirme çabalarım sonucunda ortaya çıkan bir tarif :)
Annelerimizin yaptığı klasik zeytinyağlı enginar tarifinden ilham aldım ve tek farkı enginarı garnitür gibi ufak boylara getirdim ve soteledim ardından beşamel sos ve kaşarlayıp fırınladım.Sonuç ise mükemmeldi,enginar sevmeyenleri bu tarifle bastıracağınıza eminim,ben başardım :)
Malzemeler
(2 kişilik)
2 adet enginar
2 avuç bezelye
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
200 gr tavuk gögsü
yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı garam masala
1 çay kaşığı paprika ve ya kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
pul biber,karabiber,tuz
*İsterseniz bezelye,havuç ve patates yerine hazır garnitür de kullanabilirsiniz,orta boy bir kase yeterli olacaktır.
Beşamel Sos için :
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
1,5 bardak süt
Muskat rendesi,karabiber,tuz
Üzeri İçin :
Kaşar rendesi

Beşamel Sos için; bir sos tenceresinde tereyağ ve unu iyice kavurun,unun kokusu çıktıktan sonra sütünüzü azar azar ilave edin,beşamel yaparken topaklanmaması için sütü ilave edin,yedirin tekrardan ilave edin ve çırpın.Bu şekilde yaparsanız topaklanmayacaktır eğer topaklanırsa da hiç önemli değil blendırda çekin.

Güveçlerin üzerine beşamel sosunuzdan eşit miktarlarda koyun ve üzerini kaşar rendesi ile kaplayın.
Önceden ısınmış 200 derecelik fırında,üzeri kızarana dek fırınlayın ve servis edin.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder