Muzlu Rulo Pasta

Muzlu rulo pasta ablamın en sevdiği pastalardandır,ben ne kadar çikolataya düşkünsem oda bir o kadar meyveli pastalara :) Durum böyle olunca bende doğum günü pastasını kendim yapmak istedim ve yumuşacık ince bir pandispanya yapıp,arasına daha önce tarifini verdiğim pastacı kremasıyla kaplayıp muz ile doldurup sardım.Üstüne ise kuvertür bir çikolata eritip muz dilimleri ile süsledim.Sonuç ise muhteşemdi,kesinlikle tavsiye ediyorum :)

Tarifi eğer kalabalık gruba göre yapacaksanız iki adet yapmanızı öneririm,bu vereceğim tarif 4-6 kişilik :)





Malzemeler :

Hamuru İçin :
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 fiske tuz
1 cay bardağı şeker
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağından iki parmak eksik un
1 paket vanilya

İçi İçin :
*Pastacı Kremasını daha önce verdiğim tarifler arasında bulabilirsiniz.
2 adet olgun muz

Süslemek için:
100 gr kuvertür sütlü çikolata

Yumurta akları ve sarıları ayrılır.Mikser ile yumurta aklarına bir çimdik tuz atıp köpük kıvamına getirin.Dikkat etmeniz gereken tek nokta kesinlikle sarılarından bir damla bile gelmemeli,çünkü o zaman köpük kıvamına gelmiyor

Diğer başka bir kapta şeker ve yumurta sarıları 5 dakika boyunca çırpılır,daha sonra yumurta sarılarının olduğu karışıma süt eklenir,çırpılır ve ardından un,vanilyayı eleyerek çok az çırpılır.Çok fazla karıştırırsanız unun içindeki gluten çalışmaya başlar ve pamuk gibi bir kek yerine makarna hamuru gibi lastik gibi bir hamur elde etmiş olursunuz.

Daha sonra yumurta aklarını çok fazla söndürmeden karışıma ekleyin.Çırpma işlemi yapmadan karıştırarak yedirin.Çok fazla zaman kaybetmeden yağlı kapıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün ve sertçe tezgaha vurun ki hava kabarcıkları çıksın.Önceden ısınmış 170 derecelik fırında 10-15 dakika fırınlayın.Başından ayrılmayın benim ki çok kısa sürede pişti o yüzden kontrol edin,yanmasın.

Fırından çıkarır çıkarmaz üstüne ıslak olmayan fakat nemli bir bezi örtün hafif yumuşasın,daha sonra ılıyınca arasına önceden verdiğim pastacı kremasını sürün.Sürerken çok uçlara sürmemeye çalışın çünkü sardıkça krema oraya kayıyor ve taşıyor.

En başa muzları koyun ve rulo haline getirin.Tercihen servis tabağına alıp streçleyin ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Daha sonra benmaride çikolatınızı eritip üstünde gezdirin ve servis edin.
Afiyet olsun :)


Tekrar iyiki doğdun ablacım :)

0 yorum :

Yorum Gönder